Adicció a l’Alcohol – Alcoholisme

Tractament de l’Adicció a l’Alcohol – Alcoholisme a Barcelona

L’alcohol és una droga depressora del sistema nerviós central que inhibeix progressivament les funcions cerebrals. Afecta la capacitat d’autocontrol, produint inicialment eufòria i desinhibició, per la qual cosa es pot confondre amb un estimulant.

L’alcoholisme és una malaltia complexa que es caracteritza pel desig, la recerca i el consum compulsiu de manera no controlada de l’alcohol que es repeteix malgrat les conseqüències adverses i greus que resulten.

adiccion alcohol barcelona

Al nostre centre oferim teràpia de grup monotemàtica de caràcter setmanal per a l’addicció a l’alcohol i altres substàncies addictives.

Tractament de l’addicció a l’alcohol – alcoholisme

Tot i que el camí de l’alcoholisme comença amb l’acte voluntari de prendre la substància, amb el temps queda compromesa l’habilitat de la persona per poder decidir no consumir-lo, i la cerca i el consum de l’alcohol esdevenen compulsius. Com que l’addicció a l’alcohol és una malaltia crònica, les persones simplement no poden deixar de consumir durant uns dies i curar-se.

Atès que l’abús de l’alcohol té tantes dimensions i altera tants aspectes de la vida d’una persona, el tractament no és senzill. Els programes eficaços de tractament solen incorporar molts components. cadascun dirigit a un aspecte particular de la malaltia i les seves conseqüències.

El tractament d’alcoholisme ha de ajudar el pacient a deixar d’usar l’alcohol, a mantenir-ne un estil de vida lliure i a aconseguir un funcionament normal a la família, el treball i la societat.

La majoria dels pacients necessiten cures a llarg termini de tractament per aconseguir la veritable meta de l’abstinència continuada i la recuperació de la vida normalitzada.

SinConsumir i Programes per a Addiccions

logo sinconsumir

Hem creat una web especialitzada en addiccions anomenada SINCONSUMIR. A la pàgina web www.SinConsumir.com oferim informació sobre el tractament per a les addiccions , sobre les fases necessàries per a un tractament eficaç, desintoxicació, deshabituació, rehabilitació i reinserció, així com el seu seguiment psicoterapèutic. En aquesta web trobareu informació detallada dels efectes de les substàncies, riscos derivats del consum i les conseqüències orgàniques i mentals. També trobareu informació de les addicions comportamentals, les conductes i el tractament.

Programes per a addiccions

Als següents fitxers PDF descarregables trobareu informació sobre els nostres programes d'addicions:

Programa d'Addiccions de Comportament

Programa d'Addicció al Tabac

Programa d'Addiccions a Substàncies

Equip professional

Equip del Centre de Psicologia Especialitzada a Barcelona
  • Manuel COLOMER GUILERA · Director i Psicoterapeuta
  • Elisabeth BORREGUERO COSTA · Psicòloga i Responsable terapèutica
  • Jaume ROIG LLAVERIA · Metge Psiquiatra
  • Queralt VILANÓ BALAGUER · Psicòloga
  • Eva ORTEGA TORRES · Terapeuta
  • Félix NEVADO FERNÁNDEZ · Monitor
  • Isabel GIL CEBRIÁN · Administrativa

Contacti amb nosaltres sense compromís, per demanar cita o sol·licitar més informació sobre els nostres serveis
1ª VISITA GRATUÏTA

Centre de Tractament Psicològic a Barcelona

Call Now Button