Metodologia del Tractament a Addiccions

Tractament de l’Adicció a Barcelona

Quan un malalt d’addicció a substàncies psicoactives ens visita identifiquem i diagnostiquem-ne l’estat i les possibles complicacions orgàniques. Seguidament, definim i planifiquem l’estratègia terapèutica més adequada d’acord amb el seu estat de salut, valorant si és necessari el seu ingrés a la clínica o no.
adiccion alcohol barcelona

Fases Generals del Tractament

 • Fase 1. DESINTOXICACIÓ: En aquesta primera fase el pacient no consumeix i és ajudat mitjançant la medicació prescrita i regulada pel metge per evitar possibles síndromes d’abstinència.
 • Fase 2. DESHABITUACIÓ: Seguidament el pacient comença a identificar i modificar hàbits, actituds i conductes adquirides durant el procés de maduració de la malaltia d’addicció, per altres enfocats a evitar les possibles situacions de risc de recaiguda ia assolir la tranquil·litat i la serenitat necessària per millorar la qualitat de vida i la seva integració en el seu entorn familiar, professional i social.
 • Fase 3. REHABILITACIÓ: Durant el procés de rehabilitació ajudem el pacient a refer-se d’aquelles aptituds pèrdues o no desenvolupades producte de la seva addicció, des d’una planificació estratègica d’eines i activitats combinades, entre les quals les teràpies grupals i individuals, focalitzades en el control d’impulsos, la reducció de l’ansietat i la millora de les habilitats personals i socials.
 • Fase 4. REINSERCIÓ: En aquesta darrera fase del tractament de reinserció, seguint la metodologia i la planificació establerta per la direcció terapèutica de Sinconsumir, preparem el pacient perquè paulatinament es vagi incorporant després d’una evolució normalitzada al seu entorn familiar, professional i social.

Tractament

A la primera visita es determinen els passos a seguir perquè l’equip terapèutic defineixi el pla de tractament en funció del tipus de substància/es a què s’és addicte i de l’estat de salut del pacient.

Disposem de la infraestructura d’internament necessària perquè els pacients tinguin una desintoxicació efectiva i còmoda.

El nostre Centre està concebut per oferir el tractament i la recuperació del pacient ingressat. L’equip terapèutic cobreix les 24 hores per assegurar un seguiment correcte i personalitzat dels usuaris i garantir en cada cas el protocol prescrit en iniciar el procés de rehabilitació.

Un cop el pacient finalitza l’ingrés independentment de la durada i en funció de la seva evolució es pot incorporar als pisos terapèutics tutelats, al Centre de dia, o al seguiment ambulatori a la Consulta que disposem a la ciutat de Barcelona, ​​així seguim oferint el seguiment integral de teràpia cognitiva per promoure el canvi conductual i emocional, abordant així les quatre fases de la recuperació: desintoxicació, deshabituació, rehabilitació i reinserció.

La durada del tractament va en funció de cada pacient. Per això, el seguiment terapèutic durant el procés de recuperació és personalitzat perquè el pacient s’hi integri, se senti còmode i motivat amb l’objectiu de l’abandonament del consum de les substàncies.

A causa de la diversitat de perfils de pacients amb addicció contemplem tots els possibles trastorns paral·lels (Patologia Dual) si els hagués oferint amb els nostres serveis suports específics integrats al tractament.

Tratamiento de Adicciones
Seguiment Ambulatori per a Addiccions
(a Barcelona)
Tratamiento de Adicciones
Centre de Dia per a Addiccions
(a Barcelona)
Tratamiento de Adicciones
Centre d'Ingrés per a Addiccions
Tratamiento de Adicciones
Pisos Terapèutics per a Addiccions

SinConsumir i Programes per a Addiccions

logo sinconsumir

Hem creat una web especialitzada en addiccions anomenada SINCONSUMIR. A la pàgina web www.SinConsumir.com oferim informació sobre el tractament per a les addiccions , sobre les fases necessàries per a un tractament eficaç, desintoxicació, deshabituació, rehabilitació i reinserció, així com el seu seguiment psicoterapèutic. En aquesta web trobareu informació detallada dels efectes de les substàncies, riscos derivats del consum i les conseqüències orgàniques i mentals. També trobareu informació de les addicions comportamentals, les conductes i el tractament.

Programes per a addiccions

Als següents fitxers PDF descarregables trobareu informació sobre els nostres programes d'addicions:

Programa d'Addiccions de Comportament

Programa d'Addicció al Tabac

Programa d'Addiccions a Substàncies

Equip professional

Equip del Centre de Psicologia Especialitzada a Barcelona
 • Manuel COLOMER GUILERA · Director i Psicoterapeuta
 • Elisabeth BORREGUERO COSTA · Psicòloga i Responsable terapèutica
 • Jaume ROIG LLAVERIA · Metge Psiquiatra
 • Queralt VILANÓ BALAGUER · Psicòloga
 • Eva ORTEGA TORRES · Terapeuta
 • Félix NEVADO FERNÁNDEZ · Monitor
 • Isabel GIL CEBRIÁN · Administrativa

Contacti amb nosaltres sense compromís, per demanar cita o sol·licitar més informació sobre els nostres serveis
1ª VISITA GRATUÏTA

Centre de Tractament Psicològic a Barcelona

Call Now Button