Trastorn per Estrès

Tractament del Trastorn per Estrès a Barcelona

Tractament del Trastorn per Estrès a BarcelonaEl trastorn per estrès és una reacció fisiològica de l’organisme on apareixen mecanismes de defensa per afrontar una situació que es percep amenaçadora o insuportable. En cas del trastorn per estrès agut es tracta d’un succés aterridor, que es pot experimentar directament o indirectament.

El trastorn per estrès és un mecanisme de defensa que si es repeteix sovint afecta problemes greus de salut produint un excés de tensió a l’organisme humà i provocant l’aparició de malalties i anomalies patològiques que impedeixen el normal desenvolupament i funcionament del cos humà.

Trastorn d’Estrès Agut

En cas del trastorn d’estrès agut, aquests mecanismes de defensa apareixen per afrontar un succés aterridor, que es pot experimentar directament o indirectament. La probabilitat de desenvolupar un trastorn d’estrès agut és més gran com més greu o recurrent hagi estat el succés traumàtic.

Les persones amb aquest trastorn poden presentar símptomes dissociatius. Per exemple, es poden sentir emocionalment insensibles o desconnectades de si mateixes. Poden tenir fins i tot la sensació que no són reals.

No se sap el nombre de persones que pateixen trastorn d’estrès agut.

Trastorn d’Estrès Posttraumàtic · TEPT

El Trastorn d’Estrès Posttraumàtic (TEPT) és un tipus d’ansietat que apareix en resposta a una situació traumàtica prou intensa per poder posar en risc la vida del pacient o d’altres. Com a conseqüència d’això, es posen en marxa una sèrie de mecanismes psicològics que condicionen la vida del pacient on predomina l’angoixa i les conductes d’evitació secundàries.

Per regla general, els esdeveniments que causen trastorn per estrès posttraumàtic són els que comporten sentiments de por, desemparament o horror. El combat, les agressions sexuals i els desastres naturals o causats per l’ésser humà són causes freqüents de trastorn d’estrès posttraumàtic.

El trastorn crònic per estrès posttraumàtic pot persistir durant anys, encara que sol perdre intensitat amb el temps, fins i tot sense tractament. Tot i això, algunes persones queden greument discapacitades a causa d’aquest trastorn.

El trastorn per estrès posttraumàtic dura més de 1 mes. Pot ser una continuació d’un trastorn per estrès agut o bé aparèixer per separat fins a 6 mesos després de l’esdeveniment.

TRACTAMENT del Trastorn d’Estrès

El tractament psicoterapèutic, des de l’enfocament de la teràpia cognitiu-conductual, té un ampli repertori d’estratègies eficaces per a aquest patiment, ja que té en compte la seva naturalesa multidimensional. Segons la situació, es desenvolupa una intervenció amb estratègies que siguin òptimes per al cas, a més d’utilitzar un format psicoeducatiu i tècniques de relaxació. Això permet que la persona obtingui autonomia i procuri el benestar mitjançant la connexió amb el present, «l’aquí i ara».

El Trastorn d’Estrès Posttraumàtic TEPT també sol requerir tractament farmacològic, a partir de facultatiu psiquiàtric, per la qual cosa, a través de l’elaboració d’un pla de tractament integral es busca la normalització de la vida del pacient en tots els aspectes.

Equip professional

Equip del Centre de Psicologia Especialitzada a Barcelona
  • Manuel COLOMER GUILERA · Director i Psicoterapeuta
  • Elisabeth BORREGUERO COSTA · Psicòloga i Responsable terapèutica
  • Jaume ROIG LLAVERIA · Metge Psiquiatra
  • Queralt VILANÓ BALAGUER · Psicòloga
  • Eva ORTEGA TORRES · Terapeuta
  • Félix NEVADO FERNÁNDEZ · Monitor
  • Isabel GIL CEBRIÁN · Administrativa

Contacti amb nosaltres sense compromís, per demanar cita o sol·licitar més informació sobre els nostres serveis
1ª VISITA GRATUÏTA

Centre de Tractament Psicològic a Barcelona

Call Now Button