Centre de Dia per a Addiccions

Tractament de l’Adicció a Barcelona

El Programa de Dia és un programa dʻalta exigència en el context dʻun Programa Lliure de Drogues (PLD) i Addiccions Comportamentals.

El tractament és integral de teràpia cognitiva per promoure el canvi conductual i emocional.

El Programa de Dia consisteix en una immersió terapèutica d’unes 8/10 setmanes al nostre Centre de Dia. Bàsicament ofereix un suport intensiu amb un alt nivell de contenció.

S’acudeix diàriament, des del matí fins a finalitzar la darrera activitat terapèutica del dia amb la finalitat d’anar assentant seguretat en si mateix i objectius concrets abans d’avançar a la següent fase de la recuperació.

Els pacients romanen al centre de dilluns a divendres de 9:00 a 18:30 i dissabte de 9:00 a 13:30. Addicionalment se’ls orienta i acompanya en totes les activitats terapèutiques establertes al programa. Disposen del servei de menjar inclòs.

S’acudeix diàriament, des del matí fins a finalitzar l’última activitat terapèutica del dia.

A Qui va dirigit el Programa de Dia?

El programa va dirigit a persones amb un suport familiar, que resideixin en un domicili estable i que hi puguin tornar cada nit. El tractament complet dura en funció de l’evolució del pacient, s’adapta a les necessitats particulars i és totalment personalitzat.

Quines activitats es fan al Programa de Dia?

El pilar fonamental del tractament són les teràpies de grup enfocades per a la deshabituació, la prevenció de riscos de recaiguda i el control d’impulsos en horaris de matí i tarda, dirigides per terapeutes especialitzats en conductes addictives i drogodependències. Es complementen al dia amb tallers específics i activitats terapèutiques per a la millora d’habilitats cognitives (teràpia cognitiu-conductual) i executives a més de visites individuals amb els terapeutes, amb el seu psicòleg de referència i el/la metge/essa psiquiatre.

Dins dels tallers específics i les activitats terapèutiques els pacients fan sessions d’habilitats socials, arteteràpia, relaxació, cinefòrum, esportives, intel·ligència emocional, mindfulness, entre d’altres.

Quins Objectius té el Programa de Dia?

El programa té com a objectiu l’abstinència de substàncies i la no-reiteració de les conductes addictives. La terapèutica està enfocada a la millora de la persona i les diferents capacitats i competències que permeten sobreviure i adaptar-se al nou entorn.

Les persones addictes són éssers el sistema nerviós dels quals s’ha vist afectat en la seva mesura dificultant dur a terme gran quantitat de processos mentals, i així i tot encara permeten disposar d’una considerable quantitat d’habilitats cognitives que es poden millorar i utilitzar de manera adaptativa per tal d’habituar-se i sobreviure.

D’aquesta quantitat de capacitats, algunes són més fonamentals que altres. Per això, el programa afavoreix les habilitats cognitives més importants com:

 • Autoconsciència
 • Atenció
 • Memòria
 • Raonament
 • Percepció
 • Inhibició i gestió de la conducta
 • Motivació i fixació de metes
 • Capacitat d’associació
 • Flexibilitat cognitiva
 • Resolució de problemes
 • Anticipació i planificació
 • Simbolització i interpretació
 • Llenguatge
 • Metacognició

Quin Rol té la Família al Programa de Dia?

Perquè el programa sigui més efectiu i eficaç, la col·laboració de la família i de la parella és imprescindible durant el procés amb la seva participació a les teràpies de famílies i de parelles que es realitzen els divendres a la tarda. L’assistència a aquestes sessions afavoreix la conducta codependent i l’adherència al tractament del seu ésser estimat.

Per a pacients que acudeixen des d’un centre d’ingrés de desintoxicació o d’un pis terapèutic se us recomanarà unes setmanes al programa de dia en funció del seu estat i evolució, seguidament el pacient segueix amb un programa personalitzat de seguiment ambulatori.

Centre de Seguiment a Barcelona

SinConsumir i Programes per a Addiccions

logo sinconsumir

Hem creat una web especialitzada en addiccions anomenada SINCONSUMIR. A la pàgina web www.SinConsumir.com oferim informació sobre el tractament per a les addiccions , sobre les fases necessàries per a un tractament eficaç, desintoxicació, deshabituació, rehabilitació i reinserció, així com el seu seguiment psicoterapèutic. En aquesta web trobareu informació detallada dels efectes de les substàncies, riscos derivats del consum i les conseqüències orgàniques i mentals. També trobareu informació de les addicions comportamentals, les conductes i el tractament.

Programes per a addiccions

Als següents fitxers PDF descarregables trobareu informació sobre els nostres programes d'addicions:

Programa d'Addiccions de Comportament

Programa d'Addicció al Tabac

Programa d'Addiccions a Substàncies

Equip professional

Equip del Centre de Psicologia Especialitzada a Barcelona
 • Manuel COLOMER GUILERA · Director i Psicoterapeuta
 • Elisabeth BORREGUERO COSTA · Psicòloga i Responsable terapèutica
 • Jaume ROIG LLAVERIA · Metge Psiquiatra
 • Queralt VILANÓ BALAGUER · Psicòloga
 • Eva ORTEGA TORRES · Terapeuta
 • Félix NEVADO FERNÁNDEZ · Monitor
 • Isabel GIL CEBRIÁN · Administrativa

Contacti amb nosaltres sense compromís, per demanar cita o sol·licitar més informació sobre els nostres serveis
1ª VISITA GRATUÏTA

Centre de Tractament Psicològic a Barcelona

Call Now Button