Adicció a l’Esport – Vigorexia

Tractament de l’Adicció a l’Esport – Vigorexia a Barcelona

Fer exercici és considerat una activitat sana que tothom hauria de practicar almenys una vegada al dia. Tot i això, es donen casos en què les persones desenvolupen una addicció a l’exercici relacionada amb la sensació de recompensa i benestar que els genera l’esport. L’addicció a l’esport o vigorèxia s’emmarca dins dels trastorns addictius de comportament.

Aquesta sensació deriva de l’alliberament d’endorfines i dopamina, com passa amb altres drogues sintètiques, que en excés poden crear addicció.

Normalment les persones amb vigorèxia solen estar acomplexades pel seu estat físic i el seu cos, i tenen molt baixa autoestima. En aquest sentit, s’ha assemblat moltes vegades a altres malalties com l’anorèxia o la bulímia. Per tractar-ho bé, primer cal tractar psicològicament aquests aspectes, i els familiars i amics tenen un paper determinant en tot aquest procés.

Tractament de l’Adicció a l’Esport – Vigorexia a Barcelona

Característiques de l’addicció a l’esport

  1. SENSACIÓ DE RECOMPENSA El subjecte se sent lligat a la sensació de recompensa i benestar que li genera l’exercici.
  2. BAIXA AUTOESTIMA Les persones vigorèxiques solen estar acomplexades pel seu estat físic i pateixen de baixa autoestima.
  3. RELACIÓ AMB ANORÈXIA I BULÍMIA Els comportaments psicològics són similars als relacionats amb trastorns com l’anorèxia i la bulímia.

La sensació de recompensa i benestar pot tapar un buit emocional que pot ser preocupant, corrent, caminant, nedant, amb bicicleta, hores al gimnàs, o jugant a tennis .

SinConsumir i Programes per a Addiccions

logo sinconsumir

Hem creat una web especialitzada en addiccions anomenada SINCONSUMIR. A la pàgina web www.SinConsumir.com oferim informació sobre el tractament per a les addiccions , sobre les fases necessàries per a un tractament eficaç, desintoxicació, deshabituació, rehabilitació i reinserció, així com el seu seguiment psicoterapèutic. En aquesta web trobareu informació detallada dels efectes de les substàncies, riscos derivats del consum i les conseqüències orgàniques i mentals. També trobareu informació de les addicions comportamentals, les conductes i el tractament.

Programes per a addiccions

Als següents fitxers PDF descarregables trobareu informació sobre els nostres programes d'addicions:

Programa d'Addiccions de Comportament

Programa d'Addicció al Tabac

Programa d'Addiccions a Substàncies

Equip professional

Equip del Centre de Psicologia Especialitzada a Barcelona
  • Manuel COLOMER GUILERA · Director i Psicoterapeuta
  • Elisabeth BORREGUERO COSTA · Psicòloga i Responsable terapèutica
  • Jaume ROIG LLAVERIA · Metge Psiquiatra
  • Queralt VILANÓ BALAGUER · Psicòloga
  • Eva ORTEGA TORRES · Terapeuta
  • Félix NEVADO FERNÁNDEZ · Monitor
  • Isabel GIL CEBRIÁN · Administrativa

Contacti amb nosaltres sense compromís, per demanar cita o sol·licitar més informació sobre els nostres serveis
1ª VISITA GRATUÏTA

Centre de Tractament Psicològic a Barcelona

Call Now Button