Adicció al Mòbil i a Internet

Tractament de l’Adicció al Mòbil i a Internet a Barcelona

El terme NOVES TECNOLOGIES fa referència als nous mitjans que van des d’internet, ordinador, passant pels videojocs i, per suposat, els telèfons mòbils o smartphones. És a dir, són tecnologies que estan al voltant de les telecomunicacions, informàtica i els audiovisuals. L’addicció als Mòbils, a Internet i a les Noves Tecnologies s’emmarca dins dels trastorns addictius de comportament.

Per tant incloem aquí totes les addiccions següents:

 • Addicció al Telèfon Mòbil
 • Adicció a les Xarxes Socials
 • Addicció als Videojocs
 • Adicció a Internet
 • Addicció a la Televisió

Al nostre centre oferim teràpia de grup monotemàtica per a l’addicció al Mòbil, Xarxes Socials i Videojocs de caràcter setmanal.

adiccion internet movil tecnologias barcelona
Els estudis realitzats fins ara suggereixen que no hi ha un usuari problemàtic prototípic d’Internet, encara que sí que es pot parlar d’una població risc, especialment adolescents i joves, que queden “enganxats” a les Xarxes Socials, WhatsApp, jocs interactius…

Alguns d’aquests joves es poden sentir sols i l’ús de la xarxa com a instrument de comunicació podria tenir com a causa final aconseguir relacionar-se amb altres en una circumstància de relativa seguretat personal (anònima, sense exposar-se físicament). El més curiós és que, segons sembla, un ús més gran d’Internet es troba associat amb una reducció de la comunicació amb la família, amb una minoració del cercle d’amistats i amb un increment en els nivells de depressió i de solitud dels usuaris, cosa que ha arribat a batejar com “la paradoxa d’Internet”.

Modalitats d’abús

 • Relacions per Internet. Les xarxes socials són ambients interactius que proporcionen suport, seguretat, acceptació i sensació de pertinença a un grup. “Els amics per Internet” ràpidament esdevenen molt importants a costa de les relacions amb la família i dels amics de la vida real.
 • Jocs interactius. A més del clar component social (establir noves relacions), tenen un component de fantasia, com és crear virtualment caracteritzacions de si mateixos.
 • Adicció cibersexual. Afavorida pel fàcil accés a milions de llocs, disponible les 24 hores del dia i gratuïts i on l’anonimat és fonamental. Aquestes aplicacions permeten a l’usuari triar la fantasia sexual que li vingui de gust només prement un botó.
 • Sobrecàrrega d’informació. Crea un nou tipus de comportament compulsiu, quan el subjecte passa cada vegada més temps buscant i recollint dades a la web i organitzant informació (descàrrega de música, pel·lícules).

SinConsumir i Programes per a Addiccions

logo sinconsumir

Hem creat una web especialitzada en addiccions anomenada SINCONSUMIR. A la pàgina web www.SinConsumir.com oferim informació sobre el tractament per a les addiccions , sobre les fases necessàries per a un tractament eficaç, desintoxicació, deshabituació, rehabilitació i reinserció, així com el seu seguiment psicoterapèutic. En aquesta web trobareu informació detallada dels efectes de les substàncies, riscos derivats del consum i les conseqüències orgàniques i mentals. També trobareu informació de les addicions comportamentals, les conductes i el tractament.

Programes per a addiccions

Als següents fitxers PDF descarregables trobareu informació sobre els nostres programes d'addicions:

Programa d'Addiccions de Comportament

Programa d'Addicció al Tabac

Programa d'Addiccions a Substàncies

Equip professional

Equip del Centre de Psicologia Especialitzada a Barcelona
 • Manuel COLOMER GUILERA · Director i Psicoterapeuta
 • Elisabeth BORREGUERO COSTA · Psicòloga i Responsable terapèutica
 • Jaume ROIG LLAVERIA · Metge Psiquiatra
 • Queralt VILANÓ BALAGUER · Psicòloga
 • Eva ORTEGA TORRES · Terapeuta
 • Félix NEVADO FERNÁNDEZ · Monitor
 • Isabel GIL CEBRIÁN · Administrativa

Contacti amb nosaltres sense compromís, per demanar cita o sol·licitar més informació sobre els nostres serveis
1ª VISITA GRATUÏTA

Centre de Tractament Psicològic a Barcelona

Call Now Button