Teràpia Cognitiu Conductual a Barcelona

La Teràpia Cognitiu Conductual -o TCC- és un tipus de teràpia de la parla (psicoteràpia). Es treballa amb un psicoterapeuta o terapeuta de manera estructurada, assistint a una quantitat limitada de sessions. La teràpia cognitiva conductual ajuda a prendre consciència de pensaments imprecisos o negatius perquè es puguin visualitzar situacions exigents amb més claredat i respondre-hi de forma més efectiva.

La teràpia cognitiva conductual ajuda a prendre consciència de pensaments negatius.

La Teràpia Cognitiu Conductual pot ser una eina molt útil, ja sigui sola o en combinació amb altres teràpies, per tractar els trastorns de salut mental, com ara la depressió, el trastorn d’estrès posttraumàtic (TEPT) o un trastorn de l’alimentació. Tot i això, no totes les persones que es beneficien de la Teràpia Cognitiu Conductual tenen una malaltia mental. La Teràpia Cognitiu Conductual pot ser una eina eficaç per ajudar qualsevol persona a aprendre com manejar millor les situacions estressants de la vida.

Terapia Cognitivo Conductal TCC a barcelona

La Teràpia Cognitiu Conductual pot ser oferta mitjançant teràpia individual o mitjançant terapia de grup, depenent de la necessitat.

La terapia de grup està especialment indicada per a les addiccions, on és el motor del tractament.

En alguns casos, la Teràpia Cognitiu Conductual és més efectiva quan es combina amb altres tractaments, com ara antidepressius o altres medicaments. Per aquesta raó en els nostres tractaments intervé un psicòleg per a la psicoteràpia i eventualment també un psiquiatre en cas que sigui necessària farmacoteràpia.

Tratamiento de trastornos psicológicos y de adicción

Procés de la Teràpia Cognitiu Conductual

La teràpia cognitiu conductual consisteix a ensenyar una sèrie de tècniques i estratègies psicològiques provades científicament perquè la persona afronti el seu problema emocional i el manegi fins a eliminar-lo.

La teràpia cognitiva és un procés amb passos que s’estructuren en tres grans etapes:

  • EVALUACIÓ: Pel pacient suposa el diagnòstic i l’avaluació individualitzada. Pel psicoterapeuta suposa la conceptualització del cas.
  • TRACTAMENT: És el tractament pròpiament dit. Com que és una teràpia molt pràctica aquí es plantegen els objectius concrets de la teràpia. La teràpia cognitiu conductual se centra a resoldre els problemes actuals de la persona, a resoldre les dificultats del present i els motius que la fan patir. En una segona etapa es proposen les accions que es portaran a terme per reestructurar les creences disfuncionals, corregir les conducta desadaptatives i reestructurar-les. Des del punt de vista del psicoterapeuta és de vital importància que el pacient comprengui perquè està patint.
  • SEGUIMENT: Aquí es revisen els objectius i es treballa la prevenció de recaigudes.

Equip professional

Equip del Centre de Psicologia Especialitzada a Barcelona
  • Manuel COLOMER GUILERA · Director i Psicoterapeuta
  • Elisabeth BORREGUERO COSTA · Psicòloga i Responsable terapèutica
  • Jaume ROIG LLAVERIA · Metge Psiquiatra
  • Queralt VILANÓ BALAGUER · Psicòloga
  • Eva ORTEGA TORRES · Terapeuta
  • Félix NEVADO FERNÁNDEZ · Monitor
  • Isabel GIL CEBRIÁN · Administrativa

Contacti amb nosaltres sense compromís, per demanar cita o sol·licitar més informació sobre els nostres serveis
1ª VISITA GRATUÏTA

Centre de Tractament Psicològic a Barcelona

Call Now Button