Teràpia de Grup Addicció a l’Alcohol i altres Substàncies

Tractament Psicològic de Teràpia de Grup per Addicció a l’Alcohol i altres Substàncies a Barcelona

La Teràpia de Grup és un tractament en que un terapeuta uneix en una mateixa sessió un grup petit de persones amb problemes psicològics i emocionals (usualment molt similars entre elles) per aconseguir que cadascú expressi les seves preocupacions i s’ajudin els uns als altres, sota la guia i la moderació d’un psicoterapeuta professional. Així doncs, la psicoteràpia de grup se centra en les interaccions i vincles que sorgeixen en el grup, i busca donar eines a aquestes persones. En aquest cas, el grup està específicament orientat a persones amb addicció a l’alcohol i altres substàncies.

Al nostre centre complementem sempre la Teràpia de Grup en el tractament psicològic amb la psicoteràpia individual -la teràpia individual amb el terapeuta per a l’acompanyament- i amb la visita amb el metge psiquiatre per a la prescripció i supervisió de la medicació si aquesta fos necessària.

La teràpia de grup és estrictament confidencial per a tots els membres que la componen.

La teràpia de grup està especialment indicada per a les addiccions, on és el motor del tractament. Aquesta teràpia de grup específica per a l’addicció a l’alcohol i altres substàncies permet a l’individu recuperar-se per resistir l’impuls cap a la reiteració del comportament addictiu mitjançant un nou canvi d’estil de vida i desenvolupar habilitats personals, familiars, socials i professionals beneficioses. La motivació i els nous hàbits per mantenir-se recuperat i estable són fites a curt termini per a cada sessió.

tratamiento adiccion alcohol barcelona

A les addiccions la teràpia de grup ofereix un treball continu per trencar la negació, l’autoengany, iniciar un procés de deshabituació, prevenció de riscos de recaiguda i control dels impulsos. D’altra banda, es produeix l’efecte mirall amb els usuaris identificant-se en situacions, emocions i sentiments produint un suport motivador per al canvi desitjat.

Objectius de la Teràpia de Grup:

 • Deshabituació i canvi d’hàbits.
 • Prevenció del risc de recaiguda.
 • Control d´impulsos.
 • Consciència de la problemàtica del trastorn i foment del desenvolupament personal.

Equip professional

Equip del Centre de Psicologia Especialitzada a Barcelona
 • Manuel COLOMER GUILERA · Director i Psicoterapeuta
 • Elisabeth BORREGUERO COSTA · Psicòloga i Responsable terapèutica
 • Jaume ROIG LLAVERIA · Metge Psiquiatra
 • Queralt VILANÓ BALAGUER · Psicòloga
 • Eva ORTEGA TORRES · Terapeuta
 • Félix NEVADO FERNÁNDEZ · Monitor
 • Isabel GIL CEBRIÁN · Administrativa

Contacti amb nosaltres sense compromís, per demanar cita o sol·licitar més informació sobre els nostres serveis
1ª VISITA GRATUÏTA

Centre de Tractament Psicològic a Barcelona

Call Now Button